hoe wordt alcohol gemaakt?
Hieronder vind je informatie over hoe alcohol gemaakt wordt.
Alcohol is een natuurproduct dat ontstaat door de gisting van gerst (bij bier) of van druiven (bij wijn). Deze natuurlijke gisting stopt als het alcoholpercentage ongeveer 15% is geworden. De dranken die minder dan 15% alcohol hebben worden zwak alcoholhoudende dranken genoemd.
Door verhitting en afkoeling van zwak alcoholhoudende dranken (destilleren) kunnen hogere alcoholpercentages ontstaan, sterke drank.
In bier zit ongeveer 5%, in wijn 12% en in bijvoorbeeld jenever 35%.
Als je een glas bier, wijn of iets anders besteld krijg je dit in een 'standaard' glas. Dit wil zeggen dat er zowel in een glas bier als in een glas wijn net zoveel alcohol zit. In een standaardglas is dit ongeveer 10 gram.
Naast bier wijn en gedestilleerde dranken zijn er bijvoorbeeld ook mixdrankjes op de markt. Deze zijn erg populair onder jongeren. Bijvoorbeeld: bacardi, safari, breezer, malibu enzovoorts
De scheikundige naam voor alcohol (ethanol) is: C2H5OH.

Maak jouw eigen website met JouwWeb